Naujienos

Bičių nauda ir nykimo priežastys – aktuali nūdienos problema. Planetos ateitis – bičių „rankose“.
Kauno mokyklos-darželio „Šviesa“ Sveikuolių sodybos mokiniai kartu su mokytoja 2020-2021 m. m. sausio – birželio mėn. dalyvavo tarptautiniame eTwinning projekte „Būk bičių draugu“ “ (angl. „Be Bee‘s Friend “).
Šio projekto tikslas – supažindinti vaikus su bičių svarba gamtoje ir jų įtaka gyvenimui žemėje.
Projekto talismanas – pliušinė bitė – keliauja po pasaulį, kad padėtų vaikams daugiau sužinoti apie bičių nykimo priežastis visame pasaulyje.
Šiame tarptautiniame projekte darbų idėjomis, sukurtomis užduotimis dalijosi mokytojai ir mokiniai iš Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos ir Turkijos.

Projektą pradėjome bitutės gaminimu iš sūrios tešlos.
vaikai vartė receptų knygas ir ieškojo patiekalų receptų, kuriuose vienas iš ingredientų – medus.
Radę, mokėsi receptą rašyti, o skaniausi receptai buvo ir išbandyti.
Projekto metu mokiniai susipažino su bičių šeima, rinko įdomius faktus apie bites, surasta informacija dalinosi su draugais. Mokėsi apie vabzdžius, kūrė mąstymo žemėlapius, kurių dėka išsiaiškino vabzdžių įvairovę
Prie šio projekto veiklų įgyvendinimo prisidėjo Sveikuolių tėveliai. Po ilgų karantininių apribojimų Sveikuoliai džiaugėsi išvyka į Medaus slėnį, kurios metu susipažino su bitininko profesija, apžiūrėjo iš ko sudarytas avilys, kuriame gyvena bitės. Vaikai dalyvavo edukacijoje apie medų, gilino žinias kaip bitės suneša medų, kokia yra medaus įvairovė. Dalyvavo medaus degustacijoje.
Projektą „Be Bee‘s Friend“ užbaigėme mokinių mini konferencija „Ką žinau apie bites?“. Vaikai skaitė pranešimus pasirinkta tema.

PU mokytoja Vida Karčiauskienė